Celtic

Celtic

петак, 24. јул 2015.

Kymera i RitmOs udružili snage u novom video spotu: Beyond

Kymera i RitmOs udružili snage u novom video spotu: Beyond


Žestoki osječki metalci iz benda Kymera ovih dana predstavili su svoj peti video spot. Ovog puta udružili su snage sa sve popularnijim osječkim bendom RitmOs. Ova saradnja logičan je sled s obzirom na to da je bubnjar Kymere Eldar Ibrahimović ujedno i bubnjar u RitmOs-u. Rezultat ove zanimljive muzičke saradnje je pesma nazvana „Beyond“, koja obedinjuje death metal i „european djembe sound“.  


Kymera je nastavila uspešnu saradnju s rediteljem Robertom Ferencom, pa je tako Robert zaslužan za njihov peti video spot, a ovog puta pridružio mu se mladi osječki snimatelj Filip Kos. Kao pozornica ponovo je poslužila katakomba u osječkom Alternativniom klubu Epic. 

- Za razliku od prethodnih spotova u kojima smo koristili razne rekvizite poput noževa i sekira ovog puta odlučili smo se za tzv. „svirački pristup, jer ova pjesma je iznimno dinamična i snažna, no i dalje ostajemo vjerni prepoznatljivom „tmurnom“ izričaju, koji je odlika svih dosadašnjih spotova Kymere. No, ovaj video ima jedno posebnost, naime, vokal benda Pripo ima svog dvojnika, a o čemu se točno radi bit će jasnije gledateljima nakon što pročitaju stihove i pogledaju video. – kaže Robert. 

Članovi benda iskoristili su priliku zahvaliti se Zoranu Koromanu iz kluba Epic te svima koji su im pomogli u snimanju pesme i video spota.
Pesma je snimljena u osječkom Armageddon studiju pod producentskom palicom Eldara Ibrahimovića, a biće objavljena na novom albumu Kymere u izdanju Miner Recordsa.
Od svog osnivanja 2007. godine Kymera je odradila brojne uspješne nastupe na festivalima i u klubovima u Hrvatskoj i inostranstvu. Iako iz sebe imaju tek jedan studijski album inspiracije i volje za sviranjem ne nedostaje pa tako neumorno nastupaju i rade na novim pesmama. 

Kymeru su 2007. godine osnovali gitarista Ivica Šimunović i basist Krunoslav Perić. Bendu se ubrzo pridružuju Ivan Pripuzić kao vokal i bubnjar Saša Skeledžija. Već sledeće godine objavljuju svoj prvi demo album. 2011. godine snimili su svoj album prvenac „Stillborn“ kojega je 2013. godine u redizajniranom izdanju objavila producentska kuća Miner Records. Bendu 2014. godine zbog obveza napušta Saša Skeledžija a na njegovo mjesto dolazi poznati osječki muzički producent i bubnjar Eldar Ibrahimović – Piper.

Kymeru možete poslušati i pogledati na njihovom YouTube kanalu: https://www.youtube.com/c/KymeraOsijek 

 

Нема коментара:

Постави коментар