Celtic

Celtic

понедељак, 13. јул 2015.

Izveštaj. Invasion From The East (Novi Sad, 30. 05. 2015.)

Invasion From The East


Miner Records nastavlja sa podrškom muzike i bendova putem festivala. Ovog vikenda obreli smo se po treći put u Novom Sadu. Invazija je doživela svoju treću sreću. Pozvani su takođe bendovi iz regiona. Mesto održavanja stari dobri Quarter klub. Sve je govorilo da će biti obećavajuće veče. Gostuju Northern Revival, Aurium, Katabazija, Kymera, Y.O.X., Awaited, Prototype Unleashed, Thread the Band. Posle Banja Luke moja očekivanja jesu velika.


Na binu prvi izlaze Northern Revival. Promovišu svoj novi EP. Publika polako pristiže u klub. Momci praše i uživaju. Uživa i publika. Ovo je njihov teren, poznaju bojište. Tonac dobar i tako je i bilo čitave večeri. Na redu su došli Awaited, mlad i perspektivan demo bend, pred kojim jeste budućnost. Publika, iako još uvek malobrojna, zadovoljna ponuđenim. Binu preuzimaju Thread the Band, još jedan u nizu demo bendova, koje Miner poziva na svoje festivale u cilju promovisanja njih samih. Publika, status quo. Bend, za prvo slušanje dobar.

Northern Revival 

Usledila je kratka pauza dok bend Aurium, ne zauzme binu. Posle Northern Revival-a, usledio je opet dobar nastup (lični utisak). Opera rock, širio se klubom, dok je bend promovisao svoj najnoviji album Still LIfe. Jedan odlični muzički i scenski nastup. Milica vlada svojim prodornim glasom, Siniša bije po klavijaturama, ostatak benda kao jedan ih u stopu prati. Mlad bend sa velikim iskustvom. Oduševljen nastupom, vratili su me u zlatne dane simfo rock-a/metala.
Aurium

Bend BlekBox, otkazao je svoje učešće te večeri, na moje veliko razočarenje, te se moralo popiti koje pivo, dok je Kymera, zauzimala startnu poziciju. Momke iz Osijeka slušam već duže vreme, upoznao ih na Invaziji u Banja Luci i stekao dobre prijatelje. Pošto sam znao da me očekuje prženje sa bine, shvatate o čemu pričam. Usledila je "odmazda" prema publici sa njihove strane. Jedna fantastična svirka, bez trunke milosti. Bend postaje institucija, njihova muzika poezija. Ivan ima odličan kontakt sa publikom, Ivica i Krunoslav napadaju, Eldar iz pozadine ide napred. Malobrojna publika oduševljena. 
Kymera

Kratka pauza, tek toliko da pesnici iz Kruševca naštimuju instrumente. Sve je spremno i na binu uz prateću muziku izašao je čovek sa kapuljačom, Enigma i Katabazija je počela da svira. Njihovu muziku je teže definisati, ali je normalno u njoj svakako uživati. Usledile su poznate numere Hulahop, Maldorovo pevanje, a Ljubiša je kao neki vrač imao svoj nastup na bini. Poezija nestvarnosti spojivog sa nespojivim, Katabazija je to. 
Katabazija

Usledio je nastup malo poznatog benda. Dok smo uz priču Milan, Nenad, Igor i ja sabirali utiske na binu se popeo Y.O.X., hard core bend iz Valjeva. E, ako je neko pokidao binu i urnisao publiku, to je učinio Truća sa njegovom ekipom. Sirovi HC, zadojen eksplozivnom ekipom. Kidaju na svakom koraku. Ostala je moja žal nakon raspada Sakramentum-a, ali mi je te večeri bilo drago za videti da Truća nastavlja sa muzikom, sada u drugom odelu i to isto tako vrlo uspešno. 

 Y.O.X.

Sve u svemu, još jedna završena Invazija. Posle Banja Luke svi zadovljoljni. Kažu da Novi Sad ima dobru scenu i publiku, u šta ne sumnjam, ali je te večeri nisam video ili je možda "namerno" zakazala. Ko zna, ovo je moj lični utisak i ništa više! Ipak, mi ne stajemo. Određeni broj ljudi se i dalje, a i ubuduće, bori za scenu i ne posustaje. Dakle, videli smo se posle Novog Sada i u Skoplju (uskoro izveštaj), a 31. jula vidimo se u Velikoj Plani na novoj  Invaziji! Živeli!!!

Нема коментара:

Постави коментар