Celtic

Celtic

четвртак, 23. јул 2015.

Intervju: Kymera (Hrvatska)

Kymera

Kymera je metal bend iz Osijeka, osnovan sada već davne 2007. godine. Imaju demo i jedan album iza sebe, neguju i poštuju muziku, odlični prijatelji. Bend čine: Ivan Pripužić - vokal, Ivica Šimunović - gitara, Krunoslav Perić - bass i Eldar Ibrahimović - bubanj. Na sceni rasturaju, dominantni, jednom rečju bend pred kojim je blistava budućnost. O novim stremljenjima, planovima i budućoj saradnji razgovarali smo sa Ivicom Šimunovićem... 

1. Pozdrav, za početak možeš li nam nešto reći o bendu Kymera. Kako je ideja započeta?

Ivica: Pozdrav! Kymera je nastala 2007. godine. Nakon sviruckanja u raznim bendovima, Kruno i ja odlučili smo osnovati novi bend. Dvije godine je proteklo do okupljanja prve postave benda.


2. Koja je muzika uticala na vas? Šta bi posebno izdvojio? 

Ivica: Puno je utjecaja... Jako sam povodljiv kad je glazba u pitanju, zakačim se za neki bend i to me drži mjesecima. To naravno utječe i na glazbu koju stvaram, pa se u našim pjesmama može čuti da volim Rammstein, Melechesh, Amon Amarth, Amorphis, Therion i još mnoštvo bendova. Ostatak ekipe je u nekim svojim glazbenim utjecajima i svatko od njih daje neki svoj ''štih'' glazbi koju stvaramo, tako da na kraju dobijemo neki miks različitih žanrova.


3. Posle nekoliko albuma Kymera zauzima status kultnog benda. Ovih dana očekujemo najnoviji spot, kako ste vi zadovoljni njime?

Ivica: Imamo zapravo demo iz 2008. godine i album Stilborn izašao je 2011.  reizdan je 2013.godine , a  ova ti izjava, kultni bend, hehehe jako dobro zvuči. Spotom smo vrlo zadovoljni, to nam je već peta suradnja sa snimateljem i dragim nam prijateljem Robertom Ferencom. Radi se o pjesmi Beyond koja će bit objavljena na novom  album u 2016. godini. Na pjesmi su nam gostovali članovi osječke bubnjarske skupine RitmOS, i oni i Robi su odradili odličan posao. 


4. Nekako oduvek sam želeo da te priupitam ovo. Imate odličan scenski nastup! Da li se posebno spremate za to ili je potpuno spontano?

Ivica: Ne, ne spremamo, heh, sve je spontano ;) Uvijek sam na koncertima gledao cjelokupnu sliku benda, pokušava li mi prenijeti neku poruku ili pokazati neki svoj stav, a izgledaju kao ekipa koja na busnoj stanici čeka autobus, ne mogu ih doživjeti. Mislim da je smisao koncerta cjelokupni audiovizualni dojam. 


5. Sarađujete sa Miner Recordsom, gostovali ste na njihovim festivalima Invasion From The East. Kako gledate na to? Kakva iskustva nosite? 

Ivica: Suradnja s Minerima je jedan od naših najboljih poteza u karijeri. S Milanom smo se povezali u savršenom trenutku, bili smo ''zreli'', imali smo jedan demo iza sebe, spot i album je upravo bio gotov za izdavanje. Odsvirali smo nekoliko Invasion From The East festivala i dojmovi su čista pozitiva, od bendova s kojima smo svirali, publike a i članova drugih bendova. Stekao sam mnoga prijateljstva i obišao neka mjesta na kojima nikad nisam mislio da ću se pojaviti. 


6. Šta misliš o našoj sceni i sceni uopšte u globalu?

Ivica: Puno je dobrih bendova u BiH, Srbiji i u Hrvatskoj. Problem je što na nastupima nedostaje publike i klubova gdje bi se ti bendovi pokazali u pravom svjetlu.
7. Planovi za budućnost?

Ivica: Kroz nekoliko dana objavit ćemo novi singl, ujedno pripremamo materijal za novi album, dok će jesen i zima biti ispunjeni nastupima. 


8. I za kraj, hvala što si idvojio vremena za nas, šta bi poručio čitaocima našeg Webzina?

Ivica: Slušajte metal i dolazite na koncerte. ;)

Нема коментара:

Постави коментар