Celtic

Celtic

петак, 10. фебруар 2017.

Recenzija: Superhammer - Nameless, (CD-single, 2016.)

Superhammer - Nameless, (CD-single, 2016.)


Kada neko izda singl, to i ne privlači pažnju pojedinih ljudi, ali mnogi greše. Mene je jedan posebno oduševio. To je Nameless, od sada već nadaleko čuvenog dvojca iz Inđije, benda Superhammer, koji čine Igor Jimmy Stanić  i Jadranka Tzetzah-chan Stanić. Bend pratim skoro pa od samih početaka. Doživeli su niz promena u sastavu, ali njih dvoje ne odustaju i nastavljaju da gruvaju na sceni. Upravo mi se to i sviđa kod njih. Kada najmanje očekujete, ovi vas razbiju enormonom dozom kvalitetne energije. Majner je kao i do sada stao iza ovog izdanja, a gost na bunjevima bio je Vojin Ratković. Miks je uradio Ivan Ilić. Cover "nedefinisano" dobar, prekriven crvenom bojom, dok je krst na pravom mestu i gleda nas. Ne sećam se ni više kada sam poručio album od benda, ali znam da ne pamtim da sam nešto više puta preslušavao u životu. I, znate šta, nije mi uopšte dovoljno. 


CD-single ima dve pesme Nameless i Fear and Regret. Dalji tekst je posvećen njima. Otvaraju je teški tonovi numerom Nameless. Rifovi se nižu. Čujemo vokal koji nas okružuje. Odličan osećaj stvaraju. Kombinacije čiste umetnosti i duše. Savršenstvo. Ovaj pravac kojim nas drže ne treba uopšte menjati. Bas, gitara biju po nama samo tako. Katarza! Prelazimo na drugu numeru Fear and Regret. Tonovi su još brži, dok mi nastavljamo uživanje u najboljoj pesmi (lični utisak). Tzetzah-chan je razbila vokalom u ovoj pesmi. Totalno mi se svideo pravac kojim su krenuli. Black Sabbath  na srpski način, sirovo, nabijeno, prosto maestralno. Pokazuju da su oni jedina i prava dobitna kombinacija za Superhammer.
Utisci? Šta drugo reći sem da je savršeno. Žanr totalno po mom ukusu. Pravi Superhammer. Ovaj CD-single trebate doživeti, kao početak novog puta kojim je Hammer krenuo u pripremanje nečeg velikog. Blistaće oni još više i jače, u to budite uvereni. Ovaj CD-single treba imati svaki poklonik prave muzike. Ah, da poslednje i najvažnije, što pre nabavite svoj primerak! Kontaktirajte bend ili pak izdavačku kuću, podržite scenu! Čujemo se!


Superhammer
Metal
Nameless, (2016.) 

01: Nameless
02: Fear and Regret

Ocena: 10/10.

Predrag G.


                                    

               

2 коментара: