Celtic

Celtic

среда, 2. март 2016.

Najava: KALEVALA DONOSI ZVUK RUSIJE U BEOGRAD

Folk metal bend iz Moskve nastupiće 7. marta u Srbiji, u okviru evropske turneje 


Ruski folk metal bend Kalevala, koji se nalazi na evropskoj turneji pod nazivom „Slava proleću“, pored Letonije, Poljske, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Češke i Belorusije, nastupiće i u Srbiji, u ponedeljak, 7. marta,  u Klubu Doma omladine Beograda, sa početkom u 21 čas, u organizaciji „Route 011“. Podršku gostima iz Moskve, pružiće srpsko - ruski bend Svarun. 


Kalevala je vodeći bend ruske folk metal scene, koji neguje muzičku tradiciju svoje zemlje uz zvuke električne gitare. Glavna karakteristika ove grupe su vesele i lako pamtljive melodije uz zvuke balalajke i harmonike, praćene uzbudljivim i emotivnim ženskim vokalom i melodičnim gitarskim deonicama. Muzika Kalevale donosi priče i legende mnogih nacija koje žive na teritoriji Rusije, ali i priče slovenskih naroda i Kozaka. Iz ovog benda poručuju da jedva čekaju koncert u Beogradu.

„Draga Srbijo, dolazimo vam u posetu iz bratske Rusije. Veoma smo uzbuđeni i jedva čekamo da posetimo vašu predivnu zemlju i upoznamo se sa vama. Pripremili smo vam specijalnu set listu pesama za koncert i zaista bismo voleli da dođete u što većem broju da zajedno napravimo veliku žurku. Dođite da uživamo zajedno! Biće nam velika čast da sa vama podelimo dobro raspoloženje i predstavimo vam našu muziku i rusku tradiciju. Vidimo se na koncertu!” 


Svarun je fuzija autentičnog pristupa slovenskom kulturnom nasleđu i žestokog, ali i prefinjenog simfonijskog, metal zvuka. Iz ovog benda najavljuju odličnu uvertiru pred nastup Kalevale.  

„Pozivamo sve ljubitelje muzike inspirisane nasleđem slovenskih naroda da podrže veliku rusku folk metal atrakciju, za koju će prostor sa zadovoljstvom otvoriti i zagrejati naša rusko-srpska grupa.” 


U okviru koncerta biće održana prodajna izložba unikatnih predmeta kreativne radionice „Rod“, koja inspiraciju pronalazi u slovenskoj mitologiji. 

Karte za koncert se mogu kupiti po ceni od 900 dinara, na prodajnim mestima Eventim-a, DD tickets-a, Felix Shop-u (TC Sremska, I sprat) i Žila Shop-u (Belgrade Design District, Čumićevo sokače). Na dan koncerta, cena ulaznice će iznositi 1000 dinara.


Video najave: Kalevala www.youtube.com/watch?v=4ixgBZ5z_AA
 
                         Svarun www.youtube.com/watch?v=xIidhOEvfpI&feature=youtu.be


  

Нема коментара:

Постави коментар