Celtic

Celtic

понедељак, 14. децембар 2015.

Izvestaj: Wolf's Hunger, Kolac, Redenik (Dom omladine, 12. 12. 2015.)

Wolf's Hunger, Kolac, Redenik (Dom omladine, 12. 12. 2015.)


Došao je i taj dan. Mala sala Doma omladine. Sviraju Wolf's Hunger, Kolac, Redenik. Webzine je pomno pratio i podržao promovisanjem čitavu manifestaciju. Bliska i dobra saradnja sa našim iskrenim prijateljem Vidojem Murićem (Marena Zine) je nastavljena. Dan je prolazio i noć se bližila. 


Okupljeni ljudi stajali su ispred Doma naravno sa limenkom piva u ruci, dok je magla sve više obuzimala ionako hladne ulice Beograda. Popilo se koje pivo i sve je bilo spremno za ulazak i sam početak muzičke večeri. Pozdrav sa momcima iz Wolf's Hunger-a i ulazak u malu salu, tek toliko na vreme da počnu sa sviranjem mlade snage naše scene, bend Redenik. Usled opravdane odsutnosti, nastupaju bez pevača. Zamenjivao ga je za vokalom basista Pavle Bojković. Klub se polako puni dok Redenik praši. Promovišu svoj novi album Mrtvi Crossover. Njihov rad poznajem i pratim još od Necro Neurectomy Festa u Drum Baru. Album osveženje scene definitivno i jedan od boljih ove godine, verovatno sam subjektivan, ali tako jeste. Nastup isto tako odličan. Nižu se Slomljenim rebrima, Istetovirani skelet, Mrtvi Crossover i drugi hitovi sa novog albuma. Publika pristiže i puni prve redove. Muzika sirova i živa u svakom pogledu. Vide se ruke podignute gore. Svi pevaju zajedno sa bendom koji polako silazi sa bine. 

Redenik

Usledila je kraća pauza, dok bend Kolac, naštimuje svoje trozupce. Ovo je svakako bilo značajno veče, jer ponosno su predstavili novi album Zauvek Crni, izdat pod klapom Grom Records-a.Ta noć označila je i izlazak albuma. Dakle, veliki motiv za njih. Ovo je bio prvi put da ih uživo slušam, pa samim tim i moja očekivanja su bila velika. I počeli su. Sirovo od samog starta. Pesma U smrti zatečen. Publika ludi i skače u taktu sa bendom, koji nastupa kao jedan. Usledile su pesme 4 Boga Jarca, Zauvek Crni (koja je meni favorit večeri). Publika još ludja i u kolapsu. Slemuju, guraju se i luduju. Usledile su numere Kolac, legendarna Crvu Slava i za kraj Raskršten. Kako su dobro zvučali. Odličan nastup  i ja sam prezadavoljan...ne, totalno raskršten! Među publikom se čuju reči ushićenja, dok Kolac silazi sa bine. Momci su na savršen način prezentovali album (očekujte recenziju uskoro preko našeg Webzina). Totalni ugođaj večeri. 
Kolac

Ostalo je vreme u pauzi potrošeno na koje pivo dok se čekao nastup Wolf's Hunger-a. Atmosfera je u svakom pogledu bila podgrejana i uz intro momci su otpočeli svoj nastup. Klub je bio pun publike, koja je skandirala zajedno sa bendom uz pesme Vostani Serbie, Kurjaci, Likantrop, Rusija. Klubom se širio miris slavic black/trash-a. Publika prihvata njihove rifove i tonove dok oni prihvataju reakciju publike. Usledila je meni omiljena Slava Gromu. Krv se u žilama ledi dok slušam Egzekutor, Great Serbia i uživam. Shvatam da je ovo postalo veče za pamćenje. Priredili su nam i putovanje za Irij, a onda za kraj pesma Heroj i iznenađenje. Kao gost na vokalu pojavio se Strahinja Cerovina (Concrete Sun). Fantastično za kraj. Na zahtev publike odsvirali su još jednu pesmu samo da bi utolili njihovu vučju glad. 

  Wolf's Hunger

Te večeri u klubu je bila publika probranog i istančanog ukusa, koja podržava kvalitetnu muziku. Nastupale su velike nade naše muzičke scene. Saborac Vidoje je sve majstorski izneo na svojim plećima. Route 011, mašina od organizacije, koja je uvek tu da podrži kvalitet. Webzine je samo šraf mašinerije koja se bori za scenu i širi saradnju. Salom su te večeri sevali gromovi i svi su uživali, bendovi svirali kao jedan. Veče za pamćenje i primer za svako sledeće druženje. Slava!

Нема коментара:

Постави коментар