Celtic

Celtic

субота, 10. октобар 2015.

Izveštaj: Nula i Black Smoke Train (Drum Bar, 09. 10. 2015.)

Nula i Black Smoke Train (Drum Bar, 09. 10. 2015.)

Petak. Još jedan kraj radne nedelje i priprema za kratkotrajni predah. Idealno veče za nastup mladih sludge-doom bendova, Nula iz Beograda i Black Smoke Train iz Velike Plane. Lokacija, stari dobri i nadaleko poznati Drum Bar. Kao jedan od čestih posetilaca tog mesta, zaputio sam se malo pre vremena samog početka svirke u klub. Uz priču sa starim poznanicima, koje duže vreme nisam video trošili smo vreme do početka večeri. Publika kao i obično čekala je poslednji trenutak da upadne u klub i "overi"početak sludge-doom večeri.
Tada je bilo posebno veče za momke iz Black Smoke Train-a. Njima je pripala čast da otvore veče, a ujedno im je ovo bio prvi nastup uopšte pred publikom. No, Džoni, Ogi i Bogdan su se savršeno snašli. Publika je punila klub, dok su se sa bine promaljali teški tonovi doom rock-a uz prvu numeru Contaminated Souls. Dobri rifovi, tekst... sa probe direktno na binu i publika to aplauzom pozdravlja. Usledile su The Pessimist i Slug, gde sam osetio i nešto okultno u njihovoj muzici, što me posebno raduje. Podsetili su me na zlatna vremena Black Sabbath-a i Danzig-a. Ima nade za ovaj žanr, dokle god ga mlade snage neguju i rifovima obasipaju publiku! Uz gromoglasan aplauz publike i svesrdnu podršku momaka iz Nule, usledila je i poslednja numera od njih za kraj te večeri, pesma Black Smoke Train. Iako vrlo mladi, pomalo nesigurni, imaju samo četiri svoje autorske pesme(što je retkost danas, pisati autorske stvari), predstavljaju ozbiljnu ekipu muzičara, koja će vladati scenom. Momci su kršteni i zauzimaju mesto u publici. Binu zauzima Nula. Petorka iz Beograda koja svira sludge doom. Milina. Skoro su za Grim Riper Records izdali svoj demo na kaseti, što predstavlja danas u eri digitalizacije, pravu retkost i zaslužuje svaki respekt. Demo ili album, krstite ga kako god hoćete već odavno je preslušan više puta i znao sam šta da očekujem. Oprašili su prvi tonovi pesmom V. Publika oduševljena. Tesktovi na srpskom, predstavljaju veliki plus na našoj sceni. Opet dugi i "teški" rifovi. Publika se njiše, ne skače i luduje već uživa u smiraju večeri dok sluša pesmu IV. VIdi se oduševljenje na na njihovim licima, a Nula daje veliki plus svojim nastupom. Usledila je pesma III u istom ritmu. Uticaj Down-a prisutan je. Vidimo čime su momci hranili svoje muzičko odrastanje. Svi složno kao jedan počastili su nas te večeri i pesmama benda Down. A, onda je došlo ono što sam i ja čekao čitave večeri. Pesme II i I. To je bilo to. Vrhunac sludge-a kod nas (lični utisak). Publika na vrhuncu uživanja, kao i ja sa njima. Momci praše i ne planiraju da stanu. Opasno biju i to prija! Budućnost pred njima je svetla. Poklonici sludge doom-a te večeri imali su šta videti, imali su u čemu uživati. Preko dva sata kvalitetne muzike učinilo je da klub bude pun, ako uzmemo u obzir koliku bitku bijemo sa publikom ili bolje reći njenim nedolaskom. Sve u svemu Nula u plusu i za sam kraj odličan rezultat. Iako sam ih prvi put slušao uživo te večeri, nadam se da neće biti i poslednji. Momci rade ozbiljno i profesionalno prilaze tome...nadam se da će istrajati što duže u tome. Želim im to!
Završna reč je krajnje suvišna. Usledilo je druženje nakon svirku uz koju flašu starog dobrog Zaječarca. Ko nije bio, propustio je mnogo! DOOM OVER DRUM!!!

Нема коментара:

Постави коментар