Celtic

Celtic

четвртак, 8. јануар 2015.

Recenzija: Black Crown Empire - My Name is War (2014.)

Black Crown Empire - My Name is War


Kragujevački sastav Black Crown Empire, svojim debi albumom My Name is War, obogatio je muzičku scenu. Pod palicom Miner Records-a, daju nam pogled na nov muzički pravac Post Hardcore, Đent, Metalcore. Kombinujući sve to, predstavili su srpskoj publici novi album. Bend čini petorka, koja je spremna da poruši sve pred sobom.
Sam album sadrži jedanaest pesama, sa žestokim i nabijenim emocijama. Fizički izgled privlači pažnju, dok gledamo naslovnu fotografiju. Uviđamo da momci zaista se potrudili jesu oko samog izgleda, tako da je prvi utisak sasvim zadovoljavajući. Red je da pređemo na suštinu, i , disk u plejeru je. Počinjemo!
Album otvara Rise of Aurora (intro), koja sasvim lagano uvodi u nastavak priče. Drugom numerom Outbreak, na keca! Vidimo, da nema šale. Agresivno od samog starta. Energija je već prisutna, što me posebno raduje! Takvim tempom nastavljaju i sa The Sentinels i Payback’s a Bitch. Vokal ubitačan, gitara, bas i bubanj u stopu nastavljaju da nas tresu. Uticaj američke škole New metala se oseća, na svakom koraku (moj lični utisak). Petom numerom The Conflict, polako kao da nas uvode u sukob sa njihovom muzikom, ali upravo na onaj način, kakav i treba da bude. Skačemo i slemujemo uz njihovu muziku. Da, da, mi to uživamo. Numerom Intermezzo i Bleed You Out, ne planiraju da se zaustave. Sporim, pa onda brzim ritmovima, podižu nas i spuštaju. Jačinom basa, koji se savršeno uklopio, čini nas posebno zadovoljnim. Numerom Cerecbrus, opet taj bas, uvodi u tok pesme, da bi nas doveo do glasa, koji će svojom silinom zajedno sa gitarom na pod da nas baci. Numerama The Oath i 23 Knives to the Back, momci dokazuju da su dugo zajedno i da vole ono što stvaraju. Numerom Monumental, zatvaraju album, apsolutno isto kako su ga otvorili. Agresivno do samog kraja!

Rekapitulacija gradiva? New metal, Metalcore, dugo slušao nisam. Black Crown Empire, vratio je onaj osećaj kada znate da će vas nešto dobro prodrmati. A, pri tom to vam i čak vrlo prija. Sa njihovom muzikom se po prvi put susrećem i mislim da je pred ovim bendom dobra budućnost, ako istraju u svojoj nameri (nažalost svesni smo situacije, koju muzička scena u Srbiji ima), da bukvalno "oderu" slušaoca svojom muzikom.
Verujem da su momci uživo na sceni pravi uragan, a moja je greška što sam ih do sada propustio. Ali to ću svakako u skorije vreme ispraviti, a vi, ako ih već niste do sada čuli, požurite po svoj primerak albuma, koji možete nabaviti putem Miner Records-a. Uživajte!


Black Crown Empire
My Name is War
Metalcore, New Metal
Miner Records (2014.)

01: Rise of Aurora (Intro)
02: Outbreak
03: The Sentinels
04: Payback’s a Bitch
05: The Conflict
06: Intermezzo
07: Bleed You Out
08: Cerebrus
09: The Oath
10: 23 Knives to the Back
11: Monumental

Ocena: 8,5/10.

 

Нема коментара:

Постави коментар