Celtic

Celtic

понедељак, 24. август 2015.

Intervju: Marko Švaks Bogdanović (Nikad Čuo)

Marko Švaks Bogdanović (Nikad Čuo)


Punk nije mrtav! To pokazuje i dokazuje sve ove godine čovek pod imenom Švaks. Muzičar moga grada, član više mizičkih projekata,  glumac u pozorištu u slobodno vreme i kako on jednom reče bubnjar pre svega! Malo smo i sa njim popričali u sklopu podrške Underground-a i najave sledeće Invazije u DRUM Baru..
1. Pozdrav druže, hvala sto si izdvojio vreme za nas. Možeš li nam nesto reći o sebi?

Švaks: Pozdrav. Ja sam Marko Švaks Bogdanović, bubnjar i pevač hard core punk benda NIKAD ČUO. 


 2. Član si benda Nikad Čuo. Kada je priča uopšte nastala? Reci nam nešto više o tome?

Švaks: Bend je nastao, 2007. godine kao DON KIHOT, i činili su ga Sandra Pešić – bas gitara, Danijel Pešić – gitara i vokal, i Švaks – bubanj i vokal. Svirali smo pank rok obrade i uporedo radili autorske pesme. 2008. godine Sandra je izašla iz benda i na njeno mesto dolazi Milan Branković Džidži, a 2009. godine dobili smo i novo ime – NIKAD ČUO, to jest, sami smo ga promenili. Sa ovom postavom trajemo do 2014. godine, kad umesto Danijela u bend ulazi Paja Bojković, a posle nekoliko meseci imali smo još jednu rokadu: otišao je Džidži a nasledio ga je Vuk Kocić.
3. Ko čini bend?

Švaks: NIKAD ČUO sada čine Vuk Kocić – bas gitara, Paja Bojković – gitara, i Švaks – bubanj i glas. 


4. Kakvi su planovi za budućnost? Možemo li da očekujemo album uskoro?

Švaks: Nemamo posebne planove. Sem da sviramo i da se družimo. Nisam neko ko voli da planira mnogo unapred, više volim da se stvari odvijaju spontano i neusiljeno... Album? Biće i toga, ali kad se steknu uslovi, to jest kad budemo sve imali na jednom mestu – i dobre pesme, i logističku podršku... 


5. Po našem gradu član si više bendova i projekata kao bubnjar, pa si na prošloj Invaziji u Drumu nastupao sa Valgorom, kakva su iskustva? Sada sa bendom Nikad Čuo nastupaš u subotu (29. avgust) na novoj Invaziji.. Šta očekujes od ovog nastupa?

Švaks: Na prvoj INVAZIJI održanoj u Velikoj Plani u julu 2015. bilo je više nego OK. Ma, bilo je SUPER!!! Mislim da je ovo dovoljno, svi su se proveli odlično, bilo je kao da smo kod svoje kuće (INVAZIJA je održana u DRUM-u). Društvo je bilo odlično, svirao sam sa VALGOROM i srećan otišao kući. Od druge INVAZIJE u Velikoj Plani, ponovo u DRUM-u, gde ću svirati i pevati sa bendom NIKAD ČUO očekujem bar da bude kao i u julu, jer tako želim. 


6. Kako vidiš našu scenu uopšte? Da li bi nešto poboljšao? 

Švaks: Nisam pristalica scene. To mi nekako deluje „partijski“, sa pravilima, i više volim pankerski pristup svirkama, po princiju „budi svoj“. A na pitanje da li bih ja nešto poboljšao, mogao bih da odgovorim da bi prvo trebalo na radim na sebi samom, da ja budem bolji, i to u svakom smislu, jer ako prvo radimo na sebi, pomoći ćemo i drugima da nas vide kao bolje ljude, a onda sve lagano dođe na svoje mesto... 


7.  I za kraj šta bi poručio čitaocima Celtic - Slavic Webzine Serbia? 

Švaks: ŽIVI BILI.... 



 

Нема коментара:

Постави коментар