Celtic

Celtic

уторак, 29. март 2016.

Najava: The 11th Commandment uskoro objavljuju novi album!

The 11th Commandment uskoro objavljuju novi album!


The 11th Commandment, osnovan u Vranju, 16. II 2013. godine. Prvi autorski radovi benda mogu se, bez mnogo razmišljanja, svrstati u Black Metal žanr, sa primetnim uticajem „Dimmu Borgir“ ili ranih radova „Cradle of Filth“, ali vrlo brzo pronalaze svoj „zvuk“ u Melodic Death Metal-u. Jednostavne, a snažne, melodične i unikatne gitarske teme su zaštitni znak ovog perspektivnog benda. Pored gitara, ono po čemu se ovaj bend prepoznaje je izuzetan vokal, koji nosi celu priču, prodoran, neuhvatljiv do te mere, da je najbliži opis „Dani Filth, Shagrath i Glen Benton u jednom“.

Osnivač benda, frontman, tvorac muzike, tekstova i kompletne ideje je Saša Grujić a.k.a. Alex Krendor, na bini vokal i gitara. Uz njega, tu je Marko Nenadović (ujedno član Beogradskog benda „Scaffold“) na poziciji bubnjara. Oni čine jezgro benda, dok se ostatak članova okuplja od slučaja do slučaja. Svakako, otežavajuća okolnost je međusobna udaljenost članova benda (Vranje – Beograd), pa smo ostali uskraćeni za live nastupe poslednjih 9 meseci.
Ovo svakako nije zaustavilo rad benda. EP „What I’ve become“, ponovo je snimljen, produkcijskiznačajno unapređen, a kao zvanično izdanje pojavio se 16. II 2016. pod etiketom „Taurunum Records“.


Ovih dana bend privodi kraju pripreme za snimanje albuma, čiji je radni naziv „Food for worms“, a za isti je izabrano čak 11 pesama. Uporedo, u toku je „preseljenje“ benda u Beograd, što znači da nas uskoro očekuje mnogo novih live nastupa, od kojih prvi najavljenje upravo u Beogradskom klubu „Danguba“, 14.IV.2016., na Metal Festu uz Morai, Ghost Lights, Mass Hypnosis i Y.O.X.
Nezvanično saznajemo da će bend biti jedan od učesnika na festivalu na Smederevskoj tvrđavi 03/04.VI 2016., u organizaciji ROK POKRET. Ne treba zanemariti podršku na bini na bass-liniji - Nenad Krpešić („Scaffold“).



Uz značajnu podršku „Taurunum Records“ i „Hammer&Tongs“, u bližoj budućnosti možemo sa razlogom očekivati pojačane marketing, koncertne i izdavačke aktivnosti benda. Svakako, jedan veliki dobitak za našu underground scenu.

Нема коментара:

Постави коментар