Celtic

Celtic

субота, 11. април 2015.

Intervju: The Hell (Srbija)

The Hell

The Hell, četverac iz Srbije. Oplemenio je muzičku scenu Srbije. U sastavu: Igor Lončar, Tamerlan, Željko Zec, Marko Mrčarica i Milan Šuput čekaju da krajem meseca izađe njihov prvenac Welcome to... , a kako stvari stoje slušaoce očekuje pravi "pakao" u muzičkom smislu. Dok naši čitaoci očekuju recenziju njihovog novog albuma, mi smo malo razgovarali sa njima o muzici, budućim planovima, bendu i njihovim projektima.




1. Zašto baš naziv The Hell? Kada je ideja nastala?  

Igor: The Hell, zato što ovo gde živimo podseća baš na to.


2. Ko čini The Hell?

Igor Lončar - Gitare
Željko Zec - Gitare
Milan Šuput - Bas
Marko Mrčarica - Bubanj
Tamerlan – Vokali


3. Većina vas ima ili je imala projekte na kojima radi. Mozete li na reći nešto više o tome? Kako sve postizete?

Igor: Pored ovog imam i bend The Father Of Serpents. Za mene bi bolje pitanje bilo kako postižem bendove sa poslom da uklopim, hahah. U svakom slučaju kad nešto voliš nađes uvek vremena za to.

Tamerlan:
Sve je u pravilnom raspoređivanju vremena i menadžmentu ideja. Takođe pored The Hell, aktivan sam i u The Father Of Serpents, kao i svom matičnom projektu. Žanrovska raznovrsnost ova tri “poduhvata” mi omogućava da ideje uvek budu sveže, a i da entuzijazam uvek bude na nivou :)


4. Pored The Hell-a, postoji i super grupa The Father of Serpents. Kako stoje stvari sa tim projektom?

Igor: Upravo pomenuta u prethodnom odgovoru. Taj projekat se pretvorio u ozbiljan bend, uveliko uvežbavamo pesme u studiju, planiramo uskoro još 3 nove pesme da snimimo, verovatno i neko izdanje u toku godine. Imamo 4 koncerta zakazana od kojih je jedan na ’Exit’ festivalu sa Fear Factory-jem, drugi u Sofiji na ’Autumn Souls Of Sofia’ festivalu, a prva dva koncerta ce biti sa Nemačkim ATTIC-om 24 i 25 maja u Beograd-u i Novom Sad-u.


5. The Hell očekuje svoj prvenac „Welcome to...“, sada 27-og aprila. Album izlazi pod kapom triju izdavačkih kuća. Kako je došlo do takve saradnje?

Tamerlan: Bojim se da cela priča nije ništa zanimljivija od starog dobrog visenja na internetu i slanja gomile mail-ova i promotivnog materijala na sve strane. Iz svih tih pravaca, najviše smo bili zadovoljni entuzijazmom i ponudama Satanath Records iz Rusije i Morbid Shrine Productions iz Španije. Oba izdavača su bila zainteresovana za saradnju, a bili su otvoreni i za zajedničko izdavanje albuma, što je za nas još bolje. Darzamadicus Records je ušao u priču na preporuku Satanath-a, jer su i ranije imali zajednička izdanja. Toliko.




6. Kakva su vaša očekivanja od novog albuma i gde ga naši čitaoci mogu nabaviti?

Igor: Ja sam prezadovoljan kako je sve ispalo na kraju, novi članovi su se odlično uklopili i zaokružili celu priču u najboljem smislu.
Očekujem da se svidi ljudima koji vole bendove kao što su Bolt Thrower, Deicide, Cannibal Corpse (stari), Morbid Angel, Vader....

Tamerlan:
Koliko ja vidim, najvećim delom su naša očekivanja ispunjena. Imali smo sjajnu saradnju i napravili death metal album na koji smo svi veoma ponosni. Možda je bolje da sad vidimo kakva su očekivanja publike?


7. Osvrt na muzičku scenu Srbije i ex-YU?

Igor: Ima dosta bendova, mnogo mlađih što je odlično, a još bitnije da ima i onih starijih koji se trude da pokažu i van naših granica da i mi imamo odlične bendove... Primetno se popravlja kvalitet naših bendova u svakom smislu i možemo da kažemo da i mi imamo svetske bendove koji ni malo ne zaostaju za ostatkom sveta...


8. Vaši muzički uzori su?

Igor: Bendovi koje sam gore već napomenuo, mogao bih da dodam još možda Death, Obituary, At The Gates, Slayer...


9. Planovi za budućnost?

Igor: Videćemo još, za sada je najbitnije da izlazi album, čekamo da nam stignu diskovi a sve ostalo ćemo planirati u međuvremenu.


10. I za kraj, hvala što ste odvojili vreme da odgovorite na pitanja za naš Webzine, šta biste poručili našim čitaocima?

Igor: Hvala i tebi na interesovanju i podršci, a čitaocima bih preporučio PAKAO.





Нема коментара:

Постави коментар