Celtic

Celtic

петак, 2. јануар 2015.

Recenzija: SUPERHAMMER - Snakenest (2014.)

Superhammer - Snakenest


"Muzika koja trese sve pred sobom, ne žestinom basa, već žestinom emocija koju u svojoj muzici poseduju."


Trio iz Inđije u sastavu Milan Mrki Brkić - gitara, Igor Jimmy Stanić - bas i Stevan Vivod - bubnjevi, izdao je album Snakenest za Miner Records. Gosti na albumu bili su Strahinja Cerovina (Concrete Sun) i Aleksandar Stojković (Burning Circle). Svoju muziku definišu kao Stoner/Metal, a ja se po prvi put susrećem sa njima i red je da svoj sud o njihovoj muzici i albumu u nekoliko rečenica izložim.




Album otvara Message Trapped in Flesh. Dobar i usporen početak sa kvalitetnim rifovima. Već na prvoj numeri oseća se primesa Southern Rock-a (moj lični utisak), što me posebno raduje. Glas odlično prati muziku. Čini nam se da smo dobro krenuli. Numerom Spirit Chrushing Silence, nastavljamo. Brža je u samom startu već. To su ti dobri rifovi, koji ih krase! Osećaj baš onako, kako treba. Ne želimo da stanu! Muzika koja trese sve pred sobom, ne žestinom basa, već žestinom emocija koju u svojoj muzici poseduju. Bend koji svakako zaslužuje još veću podršku publike i još veću (podvlačim) medijsku podršku. To dokazuju numerama Snakenest (verovatno i najboljom na albumu) i The Word and the Void. Osećate, tu posebno koliko je ovaj bend savršen, besprekorno precizan. Momci su prosto gospodari muzike koju stvaraju. Bas bije, gitara drži uzde, koliko da ne pobegnemo pred topotom bubnja i jačine glasa. Pravi gospodari!
Numerom Diamond Gates, na prvu, pa direkt. Ne shvatamo, šta nas je snašlo. Odlična mešavina grunge-a, rock-a, pomalo doom-a, uklopljeno sve baš kako treba. Numerom Monochromatic Hell, instrumental je u pitanju i navodi nas na razmišljanje gde je ovaj bend na našoj muzičkoj sceni bio do sada. Numerom The World of Today privodimo kraj albumu kao najavu današnjice.

Utisci? Jednom rečju opisani, blaženstvo! Dobar stoner, nema šta. Bend, koji vraća stara vremena ovog žanra u današnjicu. Bend, koji svira muziku. Bend, koji će nadam se uz svesrdnu podršku Miner tima svoju muziku pustiti u etar van naših granica, jer to svakako zaslužuju. Moju podršku imaju, nedostaje jos i vaša, ako već niste nabavili svoj primerak albuma, zato trk po njega. Uživajte!


Superhammer
Snakenest
Stoner/Metal
Miner Records (2014.)

01: Message Trapped in Flesh
02: Spirit Chrushing Silence
03: Snakenest
04: The Word and the Void
05: Diamond Gates
06: Monochromatic Hell (instrumental)
07: The World of Today

Ocena: 10/10.


              

Нема коментара:

Постави коментар